Faglig profil

Min baggrund som instruktør

Jeg startede med at arbejde back stage for mange år siden og via jobbet som sufflør og instruktørassistent på Det Kongelige Teater, bevægede jeg mig over i instruktørfaget. Jeg har været instruktør på flere af de små københavnske teatre bl.a. Sorte Hest, Teater Får302 og Radio Drama under DR. Jeg har typisk arbejdet med nystartede projekter fra idefase til premiere.

Fundraising

Ofte har dette arbejde inkluderet fundraising ved siden af instruktørarbejdet. Langsomt begyndte fundrasing af fylde mere og mere efterhånden som jeg fik succes med det. Jeg har modtaget støtte fra flere store private fonde og fra Kunststyrelsen. På flere produktioner har jeg fondet mere end 1 million kroner. På disse produktioner har jeg også fungeret som projektleder og budgetansvarlig. Derfor har jeg stor erfaring med finansiering af projekter.

Hvorfor formidling?

Arbejdet som sceneinstruktør minder på mange måder om formidlerrollen. Hvis jeg har været med helt fra idefasen på en produktion, kan man sige, at jeg først har skullet formidle en ide til en teaterchef og måske også nogle fonde, der kunne finansiere projektet. Herefter har jeg skulle formilde mit budskab til skuespillerne og andre tilknyttet produktionen – og sammen har vi skullet formidle forestillingen til publikum.

Formidleruddannelsen

Har givet mig nogle nye værktøjer i forhold til målgrupper og formidlingsformer. Den har endvidere åbnet mine øjne for hvor uendelig mange steder, der er relevante at arbejde som formidler. Jeg er samtidig blevet bevidst om at mit hjerte banker for den mundtlige formidling, selvom jeg samtidig er stærkt skrivende.

Min nuværende faglige profil

Arbejdet for Nationalmuseet på Holmen og Tøjhuset, med meget blandede målgrupper, har boostet min glæde og professionalisme i forhold til den mundtlige formidling. Her er direkte kontakt med publikum. Jeg ved ikke altid på forhånd om det er turister fra den anden side af jorden, folk fra flåden med høje faglige forventninger, eller en privat gruppe der kommer for at fejre mormors fødselsdag med en oplevelse. Jeg kan lide at blive udfordret i forhold til de forskellige målgrupper og er god til at improvisere og tilpasse mit stof til dem jeg møder.